spot_img

Veel meer duurzaamheid dankzij diervoeding met ongedierte

Huisdieren en

katten hebben vlees nodig, en nog veel meer, vooral de voedingsstoffen die het bevat. Vooral katten zijn carnivoren vanwege een hoog gehalte aan diergezonde eiwitten in hun voedsel. Of er kunnen onveilige tekorten ontstaan.

Tegelijkertijd was het al lang duidelijk dat vleesproductie aanzienlijke milieuschade veroorzaakt. Het is daarom hoog tijd om duurzame voedselkeuzes voor mensen te ontdekken, evenals voor katten en ook honden.

Met dit doel voor ogen biedt de diervoederfabrikant Marsapet sinds enkele jaren een ongebruikelijke optie aan met zijn honden- en kattenvoer met insecten, wat tegelijkertijd verschillende voordelen biedt.

Beschadigende gevolgen van de veehouderij

Alleen al in Nederland worden meer dan 12,1 miljoen varkens en meer dan 3,8 miljoen vee gehouden. Wereldwijd zijn er veel meer dan 650 miljoen varkens en ook meer dan een miljard runderen.

De gevolgen voor de setting zijn enorm. Meer dan driekwart van de landbouwgrond wordt gebruikt voor het houden van dieren of het verbouwen van voedsel om deze dieren te onderhouden. Daarnaast neemt de vleesproductie enorme hoeveelheden water op en draagt ​​het ook bij aan bodem- en grondwaterverontreiniging.

Bovendien de accumulatie van grote hoeveelheden methaan die veel voorkomen bij herkauwers zoals runderen. Methaan is een broeikasgas waarvan de klimaatschadelijke impact 28 keer meer is dan die van KOOLDIOXIDE.

Wat maakt bugs tot een milieuvriendelijk alternatief?

Marsapet maakt gebruik van insectenlarven van de zwarte soldaatvlieg (Hermetia illucens) om zijn dierlijk voedsel te genereren. De larven worden in onverwarmde hallen gehouden en de insectenlarven hebben vrij weinig voedsel nodig. Daarom neemt het kweken aanzienlijk minder ruimte in beslag.

Bovendien verbruikt de productie van insecteneiwit aanzienlijk veel minder water dan bij de productie van rundvlees. In tijden van opstoot van watertekort is dit natuurlijk ook een groot voordeel, wat spreekt voor de ingenieuze optie van standaard vlees.

Bovendien produceren de vliegenlarven geen methaan bij het opnemen van hun voedsel, wat de ongunstige gevolgen voor klimaatverandering verder vermindert.

Plagen zijn een complete gezonde eiwitbron

Het is zeker volkomen duidelijk dat maar heel weinig eigenaren van huisdieren hun hond of kat zouden voeden met voedsel dat hen zeker zou schaden voor de atmosfeer. Veel eigenaren die voor het eerst kennis krijgen van huisdiervoer met ongedierte, vragen zich daarom af of het zich in totaal leent voor een ideale voeding of dat het voer ook schadelijk kan zijn voor hun trouwe viervoeter.

De allereerste vraag kan zowel ondubbelzinnig met 'ja' als de 2e met 'nee' beantwoord worden. Omdat het insecteneiwit bestaat uit alle aminozuren die belangrijk zijn voor katten en ook huisdieren en wordt gekenmerkt door een uitstekende verteerbaarheid. Een langdurige wijziging van voer om die reden brengt geen negatieve aspecten met zich mee voor de toevoer van nutriënten. Voedselgevoelige of allergische huisdieren kunnen zeker profiteren van de uitstekende verdraagbaarheid van het voer.

Plagen zijn hierdoor zonder twijfel voedsel voor de toekomst. Met de op insecten gebaseerde familievoeding die Marsapet gebruikt voor zowel huisdieren als huiskatten, kunnen milieubewuste eigenaren tegenwoordig een heilzame bijdrage leveren aan de bescherming van de atmosfeer en het milieu, zonder in te boeten aan kwaliteit.

 

spot_img

Must Read

Related Articles