spot_img

Sportscholen weer open! Zo bouw je het weer op!

Toen vorige week bij de introductie bekend werd dat ook de sportscholen hun deuren weer mogen openen. Maandenlang hebben deze bedrijven hun organisatie gesloten moeten houden voor hun toegewijde consumenten, maar al die lange adem wordt eindelijk beloond. Bovendien is de dag nadat de fitnesscentra open mogen gaan ook daadwerkelijk opnieuw uitgeroepen tot Nationale Spierpijndag. Met al die fans die eindelijk weer passie mogen beoefenen, kan het niet anders dan dat ze de volgende dag opstaan ​​met spierpijn. Toch is een rustige opbouw uiterst cruciaal en ook in deze blog willen we je vertellen hoe je dat kunt aanpakken.

Zowel halveren als traag beginnen

We wachten er nu al maanden op en nu het eindelijk zover is, willen jullie als gezondheids- en fitnessfanaten niets liever dan er nog een keer met volle kracht tegenaan te gaan. Toch is dit niet de meest intelligente methode om je fysieke fitheid weer op te bouwen. Als je meteen weer op volle kracht begint te trainen, is de kans op blessures groot, heel hoog. Bouw daarom geleidelijk uw eerste paar oefeningen op. En natuurlijk is het ook zo dat onze spiermassa spiergeheugen heeft, maar buiten die maanden niet trainen of alleen thuis trainen, heb je eigenlijk iets verloren. Binnen de kortste keren zit hij er weer op, maar als je vandaag ook hard begint, zit je met een blessure. U kunt geleidelijk beginnen door bijvoorbeeld het gewicht dat u normaal gebruikt te halveren. Deed je voorheen constant squats met 100 kilo? Begin nu met 50 en kijk ook hoe dat gaat. Is het momenteel redelijk pittig? Ontwikkel daarna iets. Hierdoor kun je ook beter functioneren op je methode, die eigenlijk altijd een van de belangrijkste is.

Denk na over je dieet

Als je nu niet begrijpt dat buikspieren in de keuken worden gemaakt, moet je misschien wat extra trainen. Naast sportactiviteiten is ook je voedingsschema uiterst cruciaal, vooral tijdens deze opbouwfase. Misschien wel een van de meest essentiële dingen zelf. Als je lichaam niet voldoende gas heeft, zal de recuperatie zeker niet optimaal verlopen en dat is wat je wilt. Je wilt dat je spiermassa voldoende herstelt om ervoor te zorgen dat je de training langzaam weer kunt ontwikkelen. Eet dus voldoende eiwitten, maar vergeet vooral koolhydraten en (gezonde en uitgebalanceerde) vetten niet.

Stel (praktische) doelen

Natuurlijk wil je binnen een paar weken of zelfs binnen een paar dagen terug naar je oude diploma, maar is dat eigenlijk redelijk? Niet echt. Stel praktische doelen voor jezelf op over wat je van plan bent de komende weken te bereiken en hoe je dat gaat doen. Vind je dit moeilijk? Schakel dan bijvoorbeeld een fitnessmanager in Den Haag in. Deze mensen zijn opgeleid om je hierbij te helpen. Liever geen één-op-één begeleiding? Daarnaast helpen ze graag een handje in de sportschool in Den Haag.

spot_img

Must Read

Related Articles