spot_img

Een vlog-videocamera is niet zomaar een camera

Het

is nu echt typisch om in je eentje te filmen en deze video's te delen op YouTube, Facebook, Instagram, TikTok en verschillende andere sociale netwerken. Dit gebeurt zo vaak dat er een unieke videocamera voor zogenaamd vloggen is ontstaan. (Vlogging = videa blog) Met deze speciale videocamera, die zowel lekker als klein is en ook lekker in de hand ligt, maak je een van de meest leuke, grappige, bewegende videoclips. De vloggende elektronische camera blijft in veel gevallen uitgerust met een statief of heeft als alternatief gebruik te maken van een statief. Met een statief zorg je ervoor dat de videocamera toch stagneert tijdens je opnames. Dit zorgt voor een rustiger beeld voor het publiek.

Waarom zou je een camera kopen speciaal voor vloggen?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je mobiel te gebruiken om vlogs te maken. De mogelijkheden zijn echter dat uw opslagruimte zeker snel vol zal zijn. Behalve dat de topkwaliteit van veel mobiele telefoons uitstekend is, met een speciale camera, die vloggen wordt geproduceerd, is de topkwaliteit altijd veel beter. De audio is ook handiger. Die foto en ook ruis zijn natuurlijk essentieel als je als vlogger succes wilt behalen. Als mensen je niet kunnen begrijpen of als de foto's onstabiel of onscherp zijn, zul je zeker nooit een enorme doelgroep krijgen.

Maar er is meer

De videocamera, die we allemaal kennen uit onze kinderjaren, heeft nog steeds de voorkeur. Vooral jonge ouders kiezen ervoor om een ​​videocamera aan te schaffen. De allereerste lachjes, de eerste woordjes, het allereerste kruipen/tijgertje/lopen, het eerste fietsen, de eerste keer naar de instelling, de eerste zwemles, de eerste wiebeltand en natuurlijk kunnen alle verjaardagen er snel mee worden gefilmd. Het gebruik van een videocamera als vlogcamera is natuurlijk ook mogelijk, maar is daar eigenlijk niet voor gemaakt.

En hoe zit het met een elektronische camera voor dieren in het wild?

Gezien het begin van de corona-situatie zijn we massaal de natuur ingegaan. We maken foto's van de gezondheid en in het bos, aan de kust en in de duinen. Maar je kunt nog een stap beter gaan. Wat gebeurt er als je meer dan alleen interesse hebt in de natuur en de dieren die daar leven? Daarna is het aanschaffen van een natuurcamera iets voor jou. Je kunt een elektronische camera voor wilde dieren opzetten en deze daarna zo snel als er iets voor de lens verschijnt op band opnemen. Je kunt er (op afstand) bij blijven, maar je kunt deze elektronische camera ook neerleggen en ook de volgende dag terugkomen.

 

spot_img

Must Read

Related Articles